Pinterest logo

I 2019 overtog videoindhold verdensherredømmet på nettet. Sidenhen er populariteten kun vokset, og i 2022 anslår eksperter, at video nu udgør 88 procent af al global internettrafik. Ja – 88 procent!

Eftersom de fleste rekrutteringskonsulenter og HR-chefer ved, at det at finde markedets bedste kandidat er som at finde en nål i en høstak, er mange begyndt at benytte videos gennemslagskraft til at rekruttere.

Med rekrutteringsvideo kommer I nemlig langt mere effektivt i mål med at:

• nå ud til flere kandidater
• tiltrække deres opmærksomhed
• øge ansøgningsraten med 34 %
• styrke jeres employer-branding
• styrke den generelle kandidatoplevelse

Så hvis I ønsker at finde markedets bedste kandidat til netop jeres job, så læs med her.

Fang og fasthold kandidaternes interesse fra første blik

Mange bruger en rekrutteringsvideo til at fange potentielle ansøgeres interesse med én komplet video, hvor en kandidat kan SE alt om jobbet i stedet for at LÆSE om det. Vi anbefaler oftest at lave en kort video, der fanger seerens interesse og fører dem videre til en side, hvor de får al relevant info om jobbet.

Men der er ingen grund til at stoppe dér. Video er nemlig et unikt redskab til at formidle den gode stemning på arbejdspladsen og give kandidaterne en personlig oplevelse af, hvordan det er at arbejde hos lige netop jer – på en måde, som ikke kun spiller på logik, men også på ansøgerens følelser.

Derfor kan du også overveje at vise endnu mere personlighed ved at lave en procesvideo, hvor du forklarer ansættelsesprocessen eller jeres arbejdsmetoder. Du kan sende en "tak for din ansøgning"-video, og du kan interviewe fremtrædende medarbejdere om, de store glæder de opnår ved at arbejde hos jer.

Som en bonuseffekt er det alt sammen med til at booste jeres employer-branding.


9 gode grunde til at komme i gang i dag

Rekrutteringsvideoer har vist sig at være effektive til at målrette jobannoncen til de helt rette kandidater og slutteligt ansætte de helt rigtige medarbejdere, som ikke smutter igen efter et år, fordi de alligevel ikke passede 100 % til jobbet. Det er der nemlig en irriterende måde at spilde tid og penge på.

#1: Boost din SEO

Videoer i rekruttering er en fantastisk måde at booste din SEO-indsats og forbedre din tilstedeværelse i søgeresultaterne. Ifølge Brightcove er video i jobopslag ansvarlig for en stigning på 157 % i organisk hjemmesidetrafik fra søgemaskineresultatsider.

Med andre ord; hvis du implementerer video på din virksomheds karrieresider, vil de rangere højere i Googles søgeresultater. Google elsker video – for det gør din målgruppe også!


#2: Nå ud til flere kandidater

Folk over en bred kam elsker video! Derfor deler vi også videoer oftere end tekst og billeder. Faktisk genererer video ifølge Wordstream 1200 % flere delinger end tekst og billeder tilsammen!

Sagt på dansk: Hvis du tilføjer en video til dine jobopslag, vil flere mennesker se dine opslag og ikke mindst DELE dem med venner og bekendte. Derfor vil dine jobopslag kunne nå ud til et væsentligt større antal mennesker, selv om din indsats ikke er væsentligt større.


#3: Få flere visninger af dit jobopslag

For tiden er det ansøgers marked, for de jobsøgende har mange muligheder. Derfor bliver du som arbejdsgiver nødt til at skille dig ud med opmærksomhedsskabende jobopslag, i håb om at tiltrække opmærksomheden blandt markedets bedste folk.

Ifølge CareerBuilder bliver jobopslag med videoikoner set 12 % mere end opslag uden video.


#4: Få flere ansøgere

Foruden at tiltrække opmærksomheden fra dine potentielle kandidater er videoer også gode til at overbevise kandidater om at ansøge til dine ledige stillinger.

Endnu en CareerBuilder-undersøgelse har vist, at jobopslag med videoer har en 34 % større ansøgningsrate. Med andre ord kan du ved blot at tilføje en video til dine jobopslag få en markant større pulje af ansøgere at vælge imellem.

#5: Få de “rigtige” ansøgere

Video er et fantastisk værktøj, du kan bruge til at sikre en bedre kulturel tilpasning af dine jobansøgere. Når dine potentielle ansøgere ser en video, som viser hverdagen og arbejdsmiljøet på din arbejdsplads, vil de øjeblikkeligt kunne forestille sig, at de arbejder i din virksomhed.

Dermed kan de vurdere, om et job hos jer er det helt rette for dem. Som et resultat heraf vil du kunne opleve at modtage færre ansøgninger fra ansøgere, som alligevel ikke er de rette til jobbet eller som match til jeres kernemedarbejdere.


#6: Styrk din employer-branding

Videoer er perfekte til at promovere dit medarbejder-brand og præsentere din virksomhed som et fantastisk sted at tilbringe størstedelen af sine vågne timer. Du kan bruge video til at fortælle en historie om din virksomhed og fremhæve virksomhedens værdier – både over for ansatte, kunder miljøet og så videre. Du kan også fremvise din virksomhedskultur og din arbejdsplads og give potentielle kandidater et indblik i, hvordan en hverdag på jeres arbejdsplads ser ud.

Alt dette vil hjælpe dig med at gøre mere end blot at fortælle kandidaterne, at du er en fantastisk arbejdsgiver. Ved hjælp af video kan du bogstaveligt talt vise dem, hvor fantastisk det er at arbejde i din virksomhed.


#7: Styrk kandidatoplevelsen

Video bliver oftest brugt til at tiltrække kandidaternes opmærksomhed. Men video kan også bruges i de senere stadier af din ansættelsesproces. Videoer er en fantastisk måde at levere et differentieret budskab til dine jobansøgere! Ved at bruge videoer kan du holde  kommunikationen personlig gennem hele din ansættelsesproces, hvilket kan forbedre din kandidatoplevelse markant.

#8: Spar tid

Da jobopslag med videoer tiltrækker flere ansøgere, vil du kunne få flere ansøgere på kortere tid. På den måde kan du forkorte ansættelsesprocessen markant og hurtigere få den rette medarbejder i gang i jeres åbne stilling.

Slutteligt bør du ikke overse videos store potentiale, som video har, ved eksempelvis screening og interviews.


#9: Spar penge

Da jobopslag med videoer har flere visninger, delinger og højere ansøgningsprocent, kan du opleve at skulle bruge færre penge på at promovere dem for at få et tilfredsstillende antal kandidater at vælge imellem.

Ved hjælp af videosamtaler kan I reducere eventuelle omkostninger til rejser. Rapporten “ROI of Video Collaboration” fra Aberdeen Group viser, at 72 % af de adspurgte ledere identificerede "reduktion i rejseomkostninger" som den primære årsag til at bruge videointerviews.


Brug video til at styrke hele din rekrutteringsproces

Brug af videoer kan hjælpe dig med at nå ud til flere kandidater, tiltrække deres opmærksomhed, præsentere dit employer-brand, øge din ansøgningsrate, teste og interviewe kandidater, kommunikere med dine jobansøgere gennem hele din ansættelsesproces og forbedre kandidatoplevelsen.


Hvis du vil vide mere om, hvordan vi kan styrke jeres rekrutteringsprocesser vha. video, så book en tid til et gratis strategimøde på den røde knap i menuen foroven. God fornøjelse med jagten på markedets bedste kandidater.


Posted
May 16, 2023
from our office in
Malmø, Sverige
.